Ideą powstania Restauracji Pestka było stworzenie wyjątkowego miejsca na kulinarnej mapie Wadowic poprzez oryginalny klimat, smaczne dania, wysublimowany smak, miłą obsługę oraz przyjemne dla oka wnętrza. Zależy nam, aby tworzyć nowoczesny klimat dla wadowickiego biznesu, administracji oraz społeczności lokalnej. Dołożymy wszelkich starań, aby integrować społeczność lokalną Wadowic, stwarzając warunki i klimat do spotkań biznesowych oraz rodzinnych.
Restauracja Pestka to przede wszystkim autorska karta Szefa Kuchni. Motywem przewodnim jest nowa odsłona kuchni polskiej z domieszką kuchni europejskiej. Szef Kuchni poleca comber królika w szynce dojrzewającej z selerowym puree i brukselką oraz smażoną pierś kaczki z sosem śliwkowo-koniakowym z skorzonerą amarantusem i marynowanym imbirem. Dla smakoszy ryb proponujemy m.in. podwędzanego pstrąga sous vide z groszkowym puree, chorizo, szparagami i glazurą krewetkową.
Oprócz naszych specjałów na co dzień w Pestce można posmakować oryginalne desery i przystawki, smaczne zupy, sałatki, makarony i pierogi. W ofercie znajdziecie także coś dla milusińskich. Przygotowaliśmy ofertę dla grup zorganizowanych, ofertę okolicznościową oraz biznesową.